IYK PİRE Mİ BUUU?

09-06-2022 10:15
IYK PİRE Mİ BUUU?
Yazı çok seviyoruz, hava geç kararıyor, üşümeden, ayaklarımız ıslanmadan akşam yürüyüşleri yapabiliyor, plajlara, parklara akabiliyoruz. Ama bir de şu pireler keneler köpeklerimizi rahat bıraksa. 

Kene tasması şart, hatta damlası ve şimdi yenilebilir tableti bile var. Biz tabii ki kullanıyoruz ama bazı bölgelerde keneler ve pireler bayağı bir inatçı ve agresif olabiliyor. Mesela güney bölgelerindekiler çok sevimsizler.


Kimyasal ürünlerin kullanımını minimuma indirmek için sürekli doğal çözümler araştırıyoruz. Kenelerin pirelerin hoşlanmadığı doğal ürünler var. Mesela sirke. Beyaz elma sirkesi. Beyaz sirkeyi zaten  temizliğinde bolca kullanıyoruz. Bir de suyla karıştırıp sprey şişesine koyup tüylerimize sıkıyoruz. Sirke köpeklere zararlı değil mi? Sadece elma ve su olan bir ürün; yani değil. Ama pire ve keneler sirkeden hiç haz etmiyorlar ve  uzak duruyor veya geldikleri gibi gidiyorlar.  

Bir diğer şahane ürün hindistancevizi yağı. Eğer pire istilasına uğrayacağı bir yere gideceksek bunu baştan göbeğine ayaklarının altına süreyoruz, pireler geldikleri gibi gidiyorlar. Hindistancevizinin içindeki lauric acid, pire ve kenelerin sonunu getiriyor :)  Üstelik çok da güzel kokuyoruz. Eğer yalarsa ne olur? Kilo veya pankreatit gibi sağlık sorunları yoksa düşük dozlarda -bir çay kaşığının ucu kadar gibi -alması çok da faydalı. Başka bir yazıda onları paylaşırız. 

Pirelerden ve kenelerden çok ama çok sevimsiz hastalıklar kapılabiliyor. Onun için doğal yollardan da elimizin altında doğanın bize sunduğu ne çözüm varsa kullanıyoruz. 

Bunları kullanmadan önde mutlaka veterinize danışın.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.